Zirkonyum Kaplama

Zirkonyum Kaplama Hakkında Her şey

ZİRKONYUM KAPLAMA

Zirkonyum kaplama, beyaz renkte olan zirkonyum alt yapılı, yüksek başarı oranına sahip estetik diş kaplama yöntemidir. 

Zirkonyum, kırılma direnci çok yüksek, biouyumlu bir materyaldir.

Zirkonyumun diş eti uyumu çok iyidir, zamanla renklenme yapmaz. İnsan vücudu ile uyumlu bir madde olduğu için uzun yıllar sorunsuz kullanabilirsiniz, vücutta herhangi bir alerjik tepkiye neden olmaz.

Zirkonyum kaplama, ışık geçirgenliği sayesinde doğal dişlere yakın bir estetik görüntü sağlar.

Dayanıklı olması nedeniyle de zirkonyumlar, hem arka hem de ön bölgedeki dişlerde rahatlıkla kullanılmaktadır.

Zirkonyum yapılırken işlem sırasında lokal anestezi yapılacağından hasta hiç bir şekilde ağrı hissetmez.

Asıl dişler takılana kadar, hasta takılan geçici dişlerle yeme içme fonksiyonunu yerine getirir.

 

Zirkonyum dişlerime nasıl bakmalıyım ?

Normal diş fırçalar gibi dişler fırçalanır. Diş ipi ve dişsiz bölgeler için superfloss kullanılır. 6 ayda bir hekim kontrollerine düzenli gelindiğinde zaten oluşabilecek problemler öngörülüp önlemler alınır.

Uzman ellerde yapılan zirkonyum dişlerinizi dental hijyeninize dikkat ettiğiniz ve diş hekimi kontrollerinizi aksatmadığınız sürece uzun yıllar kullanabilirsiniz.

Dişler canlı dokulardır ve zamanla aşınmalar ve sürmeler sebebiyle şekil değişiklikleri gözlenir.

Doğal dişlerde görülen bu aşınma sorunu zirkonyum dişlerde görülmez. Bu yüzden bazı durumlarda değişen ağız yapılarına uyum sağlaması açısından zirkonyum dişlerde değişiklik yapılması gerekebilir.

 

Zirkonyum diş kaplamasının avantajları nelerdir?

*Zirkonyum ışık geçirme özelliği sayesinde doğal diş yapısına yakın bir estetik görüntü sağlar. Çok iyi çalışılmış metal destekli porselenler dahi mattır.

*Yalıtıcı özelliği olması sayesinde sıcak- soğuk hassasiyeti olmaz.

*Zirkonyumun alt yapısında siyah metal olmadığı için kuron – diş eti sınırında koyu renk bir çizgi olmaz.Diş etinde de herhangi bir renk değişikliğine yol açmaz.Bu sayede estetik görüntü elde edilmiş olur.Zamanla diş etinde çekilme olsa da, zirkonyum estetik görünümünü korur.

 *Porselen yüzeyleri oldukça pürüzsüzdür. Sigara, kahve ve benzeri nedenlerden dolayı oluşan diş lekelenmeleri ve  diş taşı oluşumlarını oldukça azaltır.

 *Zirkonyumun diş eti uyumu çok iyi olduğu için ağızda tat bozukluğuna, diş eti sorunlarına ve ağız kokusuna sebep olmaz. Oldukça sağlıklıdır.

*Önceden uygulanmış olan metal destekli porselen kaplamalar yüzünden diş etinde meydana gelen baskı ve morluklar zirkonyum kaplamalar ile düzelir. Böylece estetik ve doğal bir görüntü sağlanmış olur.

*Zirkonyum anti-alerjik bir materyal olduğu için metal alerjisi olan hastalara rahatlıkla uygulanabilir.

*Zirkonyum kaplama, lamine porselenler ve full seramik empress porselenler ile kıyaslandığında çok daha sağlam ve dirençli yapılardır. Bu sayede zirkonyum köprü diş kaybı olan alanlarda uygulanabilen estetik kaplama yöntemidir.

*Zirkonyum kaplamalar güçlü çiğneme kuvveti olan azı dişlere de yapılabilir. Full seramik preslenmiş kaplamalar, çiğneme eylemine karşı dayanıklı olmadığı için kırılma ve çatlama görülebilir. Ancak zirkonyumlarda böyle bir durum söz konusu değildir.

*Yüksek dirençli olduğu için ön ve arka taraftaki dişlerde herhangi bir besin kolayca ısırılabilir.

*Alttaki dişin rengini maskeleyebildiği için ileri derecede renklenmiş dişlerde de istediğimiz sonucu elde ederiz.

 

Zirkonyum alt yapılı kuron –köprü yapımı ne kadar sürer?

Zirkonyum alt yapılı kaplamalar toplamda 7-10 gün içerisinde biter.

İlk aşamada anestezi uygulanır ve diş hazırlıkları yapılır. Kişinin diş ölçüsü alınır ve kalıcı kaplamalar takılana kadar geçici dişler takılır. Bu geçiciler, diş hassasiyetini de önlemiş olur.

İkinci aşamada zirkon alt yapı prova ile diş eti uyumuna bakılır.

En son olarak ise porselen prova yapılır. Bu aşamada hastayla karşılıklı konuşularak hastanın istediği estetik beklenti doğrultusunda gerekli düzeltmeler yapılır. Hem diş rengi hem diş şekli hem dişin yüz ile uyumu kontrol edilir. Her şey tamamsa kaplamalar cilalanıp, yapıştırılır.

 

Zirkonyum dişlerde kırılma veya düşme görülür mü?

Ters ve fazla bir kuvvette kırılma çatlama görülebilir ancak bu sağlam dişin kırılma ihtimaliyle neredeyse aynıdır. Böyle bir durumla karşılaşırsak tamir yapılması gerekir. Gerekli ağız ve diş temizliği sağlanmazsa ve gerekli kontrollere gidilmezse kaplamanın altındaki dişte çürüme başlayıp madde kaybı oluşabilir, böylece  kaplama  düşebilir. Böyle durumlarda diş mümkünse tedavi edilir ve kaplama tekrar yapıştırılır.

Adresimiz

Kurtköy Mah. Ankara Cad.
No:430 Pendik-İstanbul

info@dentolya.com

+90 216 378 96 98

Pazt - Cmts: 09:00-23:00

Pazar: 10:00-23:00

Uygulamalarımız

Android İphone

Bizi Takip Edin

© 2021 - Dentolya I Tüm Hakları Saklıdır