Estetik Diş Hekimliği

Estetik Diş Hekimliği Tedavi Yöntemleri

ESTETİK DİŞ HEKİMLİĞİ

Kısaca söylemek gerekirse Estetik Diş Hekimliği, Bonding, diş beyazlatma, lamine diş, zirkonyum diş, implant, pembe estetik (Diş eti estetiği), Ortodonti ve protez diş gibi tedavileri bünyesinde toparlayan ve sonucunda estetik gülüş tasarımını meydana getiren diş hekimliği becerisidir. Diş ve diş eti estetiği sayesinde dişleriniz sağlıklı diş yapısına ve güzel bir görünüşe sahip olur. Estetik diş hekimliğinde diş eti, diş ve dudakların uyumu önemlidir.

ESTETİK DOLGU

Dişler çürümeye başlamış ise diş çürükleri temizlenip dolgu yapılması gerekir. Uygulanan dolgu çeşitleri ise, kompozit  ve seramik dolgulardır. Kompozit dolgu dişe çok iyi uyum sağlar. Dişlerde çürük bulunmasa da ön dişler için estetik açıdan ufak tefek bozuklukları düzeltmek için de kompozit dolgu kullanılmaktadır. Seramik dolgular, dişteki çürük oranı çok fazla ise kompozit dolgu ile kurtarılamayacak durumlarda kullanılan estetik restorasyonlardır. Çürük temizlendikten sonra dişin ölçüsü alınır ve laboratuvarda CAD - CAM sistemi kullanılarak kişiye özgü porselen dolgu hazırlanır ve ikinci seansta hasta ağzına takılır.

PORSELEN LAMİNE

Lamine 0,5- 1 milimetre kalınlığında hazırlanan yaprak porselenlerdir.Porselen lamine uygulamasında dişin yüzeyi çok ince bir şekilde aşındırılır, bazı durumlarda ise hiç aşındırmaya gerek kalmadan uygulanır. Bu tedavi ile dişlerdeki az miktarda çapraşıklıklar, diş yüzeyinde oluşan ilaç renklenmeleri düzeltilir, sararmış olan dişler de kalıcı olarak beyaz hale getirilir. Porselen lamine veneerler ile 1 haftada istediğiniz gülüşe kavuşabilirsiniz. Laminate veneer tedavisi için ilk önce gülüşünüze göre dişleriniz tasarlanır. Gülüş tasarımı yaparken fikirleriniz, nasıl bir gülüşe sahip olmak istediğiniz onemlidir.Dişlerinizin rengi, şekli ve boyutları belirlenir. En son hali tasarlanıp, karşılıklı gerekli degisiklikler yapılıp, daha sonra işleme geçilir. Dişler hazırlanırken dişlerin sadece ön yüzeylerinden 0,5-1 mm arası bir aşındırma yapılır. Ya da hiç aşındırma yapılmaz.(prepless) Porselen laminate veneer tedavisi sayesinde hem ideal gülüşünüze kavuşursunuz hem de dişleriniz en konservatif yöntemle korunmuş olur. Porselen laminate veneerler çok ince porselen yapraklardır.Bu yaprak porselenler dişlerin ön yüzeylerine özel bir malzemeyle yapıştırılır.Yapıştırıldıktan sonra dirençleri artan porselen laminate veneerlerde kırılma olasılığı normal dişlerde olduğundan fazla değildir.

NEDEN PORSELEN LAMİNATE VENEER?

Bazen minimum aşındırmayla , bazen dise hiç dokunmadan güzel bir gülüşe sahip olursunuz. Porselen laminate veneer tedavisi; dişlerde bulunan istenmeyen defektleri, tetrasiklin gibi bazı ilaçların renkleşmelerini, kaza düşme v.b. sebeplerle oluşan renkleşmeler ve sürekli renk uyumu bozulan ön diş dolgularının tedavisinde olmak üzere dişlerin arasında bulunan açıklıkları kapatma ve diş kenarlarında oluşan kırıkları düzeltme gibi çeşitli görsel problemin tedavisinde başarıyla kullanılan bir yöntemdir. Kahve, çay, hatta sigaradan dolayı dişlerde bulunan renkleşmeden kurtulmanın kesin çözümüdür. Porselen laminate veneer tedavisi gördükten sonra bireylerin dişleri tekrar renkleşmez. Porselen laminate veneerler uzun yıllar sorunsuzca kullanılabilirsiniz. Laminate veneer işleminin ardından 2 hafta gibi bir süre, renklendirici bütün yiyecek ve içeceklerden uzak durmak gerekmektedir (çay kahve kola sigara v.b.). Günde iki defa dişleri fırçalamak, diş ipi kullanmak gerekir.

TAM SERAMİKLER (EMPRESS)

Empress kaplamalar bilgisayar ortamında el değmeden çok hassas cihazlar ile hazırlanan kişiye özel metalsiz porselenlerdir. Empress güçlendirilmiş cam ile yapıldığı için ışık geçirgenliği çok iyidir. Diş etine uyumlu ve çok estetiktir.Tam seramikler, ışığı tam olarak geçirdikleri için doğal dişlere en yakın görünümü sağlar. Bu açıdan özellikle ön dişlerde tercih edilmelidirler. Metal destekli porselenlerse, ışığı tam olarak geçirmedikleri için donuk ve yapay bir görünüm verir. Uygulamaya gelince, metal destekli porselenler yalnızca mekanik olarak dişe yapıştırılabilirken, tam seramikler hem mekanik hem kimyasal olarak dişe yapıştırılır. Bu nedenle tam seramikler, metal seramiklere göre çok daha güçlü bir şekilde dişe tutunur. Tam seramiklerin alt yapısında metal olmadığı için diş eti hizasında koyu renk bir çizgi olmaz. Bu da, daha estetik bir görüntü sağlar. Tam seramikler diş etleri çekilse de estetik görünümlerini korurken, metal porselenlerin dişle birleştikleri bölgede kötü bir görüntü oluşur. Diğer yandan, metal seramiklerde kullanılan metallere karşı oluşabilecek alerji riski, tam seramiklerde yoktur.

ZİRKONYUM

Zirkonyumlar, bugün hem arka hem de ön bölgedeki dişlerde rahatlıkla kullanılmaktadır. Bu materyaller, kırılma direnci çok yüksek, biyouyumlu bir materyaldir. Estetik ve sağlık açısından da çok başarılıdırlar. Işık geçirme özellikleri sayesinde doğal dişlere yakın bir estetik görüntü sağlarlar. Zirkonyumun diş eti uyumu çok iyidir. Aynı zamanda anti-alerjiktir. Zirkonyum zamanla renklenme yapmaz. Günlük ağız hijyenine dikkat edilirse uzun yıllar ağızda kalır. Tam seramik kuron veya zirkonyum yapılırken işlem sırasında lokal anestezi yapılacağından hasta hiç bir şekilde ağrı hissetmez. Asıl dişler takılana kadar hasta takılan geçici dişlerle yeme içme fonksiyonunu yerine getirir.

DİŞ ETİ ESTETİĞİ

Dudaklar, gülümseme sırasında fazlaca yukarı kalktığı zaman diş etlerinin gözükmesi (gummy smile) estetik olarak sizi rahatsız ediyorsa ya da sağlıksız bir diş etine sahip iseniz önce diş eti estetiği (pembe estetik) sağlanması gerekir. Diş eti estetiği için gingivektomi (diş etinin kesilmesi)ve gingivoplasti (diş etinin düzeltilmesi) yapılır.

Adresimiz

Kurtköy Mah. Ankara Cad.
No:430 Pendik-İstanbul

info@dentolya.com

+90 216 378 96 98

Pazt - Cmts: 09:00-23:00

Pazar: 10:00-23:00

Uygulamalarımız

Android İphone

Bizi Takip Edin

© 2021 - Dentolya I Tüm Hakları Saklıdır