İMPLANT NEDİR?

Dental implant, çene kemiğinin (maksilla veya mandibula) içine tek diş, birkaç diş veya tüm dişlere (mesela bir total protez şeklindeki protetik üst yapıya) destek amacıyla yerleştirilen yapay diş kökleridir. Titanyum esaslı olan biyouyumlu vidalar, ilk üretilmeye başlandığından beri üzerinde sürekli araştırmalar yapılarak bugün geldiği noktada %96-98’lik başları oranı ve 2-3 haftalık iyileşme sürelerini yakalayabilmiştir. Bu yüzden günümüzde implant eksik diş tedavilerinde sıklıkla uygulanan bir tedavi yöntemidir. Diş eksikliği özellikle ağız çevresinde dudak ve yüzdeki çizgilerde derinleşmeye ve özgüven kaybına, gülümseyemeyip mutsuz bir yüz görüntüsü oluşmasına neden olur. Ayrıca mide ve sindirim sistemi rahatsızlıkları, beslenmeyle ilgili sıkıntılar ağız sağlığının bozulması ile ortaya çıkar.

İMPLANT TEDAVİSİNİN AVANTAJLARI NELERDİR?
  • Çiğneme yapabilmekle birlikte beslenme problemi ortadan kalkar.
  • Yüzde ve dişlerde estetik görüntü sorununu çözmeye yardımcı olur.
  • Eksik diş tedavisinde yapılacak olan köprü ve sabit protezlere nispeten çevre dokuların sağlığını korur.
  • Total dişsiz (bütün dişlerini kaybetmiş) hastalarda protez dişlere tutuculuk sağlar. Hastaların ayrıca sabit protez diş istemesi durumunda tüm çenede takıp çıkartılan protez olmayacak şekilde planlama yapabilme şansımız doğar.
  • Kısmi dişsiz hastalara yapılan hareketli bölümlü protezlerdeki çevre doku zararından ve metal kroşelerin (kancaların) estetik olmayan görüntüsünden kurtulmuş olunur.
  • Eksik diş boşluğuna devrilen komşu dişlerin bozulan sentrik kapanış ilişkisi, oklüzyonda oluşabilecek fonksiyonel sıkıntılar eklem problemlerinin tetiklenmesinin önüne geçilir.
  • Çekilen diş yerindeki çene kemiğinin zamanla rezorpsiyonu (erimesi) sorununun nispeten yapay diş kökleri (vidalar) ile önüne geçilmiş olunur.
İMPLANT TEDAVİSİ NASIL UYGULANIR?

Diş eksikliğini tedavi etmekte kullanan implant tedavisi cerrahi bir uygulama olup, günümüzde teknolojik alt yapının gelişmesi ile lokal veya genel anestezi altında, hastaların ağrı hissetmeyeceği, steril araçlarla ve hijyenik ortamda yapılan bir tedavidir. Hastanın bu tedavi için uygun olup olmadığı kontrol edildikten sonra hekim ağız yapısını, röntgen ve kemik dokusu detayı içinde tomografi yardımı ile inceler. Hasta tedaviye uygun görülürse cerrahi aşamaya geçilir. Yapay diş kökleri görevini gören titanyum vidalar anestezi eşliğinde çene kemiğine yerleştirilir.

İMPLANTIN YAPILMA VE İYİLEŞME SÜRESİ NEDİR?

Her bir implantın yapılma süresi maksimum 10-15 dakika sürmektedir. Diş kökünün yerini alabilmesi için 3 ile 6 ay arasında bir bekleme süresi gerekmektedir.

KİMLERE İMPLANT TEDAVİSİ UYGULANABİLİR?

18 yaş üzeri, çene ve yüz gelişimini tamamlamış bireylere uygulanır. Hastanın herhangi bir sistamik hastalığı olmayan hastalara yapılır. Uygun görülmüş bir veya birkaç diş eksikliği olan hastalara yapılır. Protez için diş desteğinin yok ya da zayıf olması.

İMPLANT HANGİ DURUMLARDA UYGULANMAZ?

Büyüme ve gelişimini tamamlamamış bireylerde gelişimini tamamlaması beklenir.

Sigara kullanımı çok fazla olan bireylerde.

Kontrolü sağlanamayan diyabet hastalarında.

Hamilelik döneminde bazı kan ve kan hastalıklarında, (PLT = Trombosit sayımı) kanama zamanı ve normal değerlerindeki fonksiyonel bozukluklarda.

Adresimiz

Kurtköy Mah. Ankara Cad.
No:430 Pendik-İstanbul

info@dentolya.com

+90 216 378 96 98

Pazt - Cmts: 09:00-23:00

Pazar: 10:00-23:00

Uygulamalarımız

Android İphone

Bizi Takip Edin

© 2021 - Dentolya I Tüm Hakları Saklıdır