ORTODONTİ NEDİR?

Ortodonti; çene, diş ve yüz bozukluklarının teşhis, tedavi ve önlenmesi ile ilgilenen bilim dalıdır. Ortodontik tedavi, küçük çocuklarda çene gelişimine yardım ederek dişlerin doğru pozisyonlarda olmalarına yardımcı olur, yetişkinlerde ise var olan çapraşıklık ve kapanış düzensizliklerinin, ayrıca çene yüz bozukluklarının düzeltilmesini sağlar. Ortodontik tedavi ile daha sağlıklı bir ağıza, daha etkileyici bir görünüme ve daha uzun süre ağzınızda kalacak dişlere sahip olabilirsiniz. Bunun yanında ortodonti; Doğuştan ya da sonradan oluşan çene ve yüz bozukluklarının tedavisinde, tıp ve diş hekimliğinin çeşitli branşları ile ortak çalışmalar yapar.

DİŞ TELİ NEDİR?

Diş teli çapraşık ve dizilimi bozuk olan dişlerin düzeltilmesine yönelik uygulanan bir tedavi şeklidir. Diş telleri dişe uygulanan braketler ve bu braketlere takılan tellerden ibarettir. Dişlere uygulanan teller braketlere kuvvet uygulayarak dişlerin ideal dizilimine ulaşmasını sağlamaya çalışır. Diş telleri sadece dişleri çapraşık olan kişilerde değil, dişin çıkmaması, dişlerin ayrık veya kırık olması durumlarında da tercih edilir.

DİŞ TELİ UYGULAMASI

Diş teli uygulamasına başlarken öncelikle dişteki çürükler, diş taşları temizlenir. Uygulamanın yapılacağı dişlerin yüzeyi braketleme için hazırlanır. Daha sonra braketler uygulanarak gerek görülürse lastik takılıp tedaviye destek sağlanabilir. Bunun yanı sıra ilerleyen zamanlarda da belirli dişlerin üzerine lastik uygulanabilir.

Uygulama tamamlandıktan sonra ağzınızda bir fazlalık olduğunu düşünebilirsiniz fakat bu hissiyata ilerleyen süreçte alışmanız olasıdır. Tedavi ilerleyişinde dişlere hareket vermeye başlandığı için acı oluşabilir. Ve bunun için genellikle ağrı kesici kullanımı tavsiye edilir. Bu süreçte yemek rutininizde de değişiklikler olabilir. Çünkü sert yapıya sahip yiyecekleri ısırarak yiyemezsiniz. Kast ettiğimiz yiyeceklere örnek olarak elmayı göstermemiz yanlış bir seçim olmayacaktır. Tüketeceğiniz bu tarz yiyecekler braketleri yerinden çıkmasına sebep olabilir. Aynı zamanda köklerde hareket oluşmaya başladığı için ısırarak birşeyler yemekte zorlaşabilir. Tel tedavisi sürecinde ağız içinde aftlar oluşabilir. Bu durumda hekiminizden mum isteyerek braketin üzerine koyulmasını sağlayabilirsiniz. Böylece diş telinin ağız içine temas ederek veya batarak yara yapması önlenir.

DİŞ TELİ ÇEŞİTLERİ

Metal Diş Teli; Estetik açıdan çok hoş gözükmesede en çok kullanılan diş tellerinden biridir. Diğer diş tellerine göre daha dayanıklı bir yapıya sahiptir. Hastanın durumuna göre dişlerin iç veya dış tarafına takılır. Dişlerde ki mevcut bozukluğa göre 1 veya 3 yıl süreyle kullanılır. Tellerin ilk uygulandığı dönemde hasta kullanımında ciddi zorluklar yaşanabiliyor ve bu durum günlük hayatı olumsuz etkilemektedir.

Linqual Diş Teli; En büyük avantajı tellerin dişlerin iç kısmında yer alıyor olmasıdır. Bu braket çeşidi görünmeme avantajı taşıdığı için çok sık tercih edilebiliyor. Ancak alışma süreci metal braketlere göre daha zorlu geçer. Herhangi biryaş sınırı olmamakla beraber daha çok yetişkinlerin tercih ettiği bir braket çeşididir. Çoğunlukla toplum içinde sıklıkla iletişimde olan meslek gruplarında ki bireylerin tercihi olmuştur.

Porselen Şefaf Diş Teli; Porselen şeffaf braketler diğer çeşitlerine nazaran estetik olarak en çok tercih edilen braket tercihidir. İnce olması her ne kadar daha çok tercih edilsede bakımı zordur. Diş yapısı düzeltilirken çene yapısını düzenleyebilmek için ekstra plak kullanılabilmektedir.

ŞEFAF PLAK

Buraya kadar sizlere diş teli nedir, tedavi öncesi ve sürecinde yapılması gerekenlerden ve braket çeşitlerinden bahsettik günümüz teknolojisi ile birlikte diş teli alternatifi olarak şeffaf plaklar geliştirilmiştir. Yerli üretim firması ORTHERO üretimi olan şefaf plaklar sayesinde daha rahat Ortodonti tedavisi mümkündür.

Adresimiz

Kurtköy Mah. Ankara Cad.
No:430 Pendik-İstanbul

info@dentolya.com

+90 216 378 96 98

Pazt - Cmts: 09:00-23:00

Pazar: 10:00-23:00

Uygulamalarımız

Android İphone

Bizi Takip Edin

© 2021 - Dentolya I Tüm Hakları Saklıdır